NomasvelloKljub težkim gospodarskim razmeram franšizna veriga No+Vello beleži znatno rast poslovanja. Blagovna znamka No+Vello je še dodatno utrdila svoj položaj kot številka ena med franšiznimi verigami za fotoepilacijo in fotopomlajevanje na svetu, z več kot 1 000 centri v 16ih državah.

Profil dosedanjih prejemnikov franšize je zelo širok, od vlagateljev do posameznikov, ki iščejo samozaposlovanje. Razlog za to je relativno majhna naložba v donosen posel in sektor, ki ima zaradi svoje značilnosti specializacije v svetlobnih terapijah in edinstvene unisex tarife zelo širok nabor potencialnih strank.

Napovedi za naslednje leto še vedno obljubljajo rast v tem sektorju, na kar kažejo podatki o uspešnosti blagovne znamke No+Vello na domačem in tujih trgih. Po besedah generalnega direktorja s sedežem v Madridu, »mi nimamo omejitev, nimamo kompleksov in želimo povečati našo prisotnost kot vodilni na svetovni ravni.«

Vabimo visoko motivirane posameznike trgovskega duha, z navdušenjem in željo, da se pridružijo naši verigi. Ni nujno, da imajo sami predhodno znanje o estetiki, vendar je zaželeno, da imajo osebje z izkušnjami s tega področja. Jemalci franšize imajo našo podporo od samega začetka. Ta podpora vsebuje: svetovanje pri iskanju prave lokacije, študijo izvedljivosti za posamezna območja, pomoč pri potrebni dokumentaciji in dovoljenjih, začetno in osvežitveno usposabljanje, stalno marketinško podporo, itd… Prav tako lahko računate na strokovno zdravstveno podporo, saj ima No+Vello ekipo dermatologov in estetskih kirurgov za svetovanje in razvoj novih proizvodov in storitev v centrali v Madridu.

Obstajajo franšize, ki so povrnile svojo naložbo že v 6-8 mesecih, običajno pa se vložena sredstva povrnejo v letu do letu in pol. Ključ do poslovnega uspeha leži predvsem v zadovoljevanju potreb strank in jemalcev franšize.

Na osnovi tržne raziskave na področju trajnega odstranjevanja dlačic in ostalih svetlobnih terapij je bilo ugotovljeno sledeče:

Trg v porastu. Vse več mladih (starejših od 14 let) in moških povprašuje po lepotnih storitvah. Trenutno je več kot 80% žensk in 50% moških, ki priznavajo, da imajo težave z neželenimi dlačicami na različnih predelih telesa. Na spletnih straneh zasledimo, da je presenetljivo veliko moških, ki iščejo takšne storitve (voskanje hrbta…).

Ni potrebna specializacija. Trajno odstranjevanje dlačic je na voljo v večini kozmetičnih salonov, estetskih centrov, frizerskih salonov in klinik…

Cene trajne depilacije z IPL tehnologijo so zelo visoke in velikemu delu populacije preprečujejo dostop do tovrstnih storitev, zato se je večina primorana zatekati k cenejšim alternativam, ki so boleče in neučinkovite (npr. depilacija z voskom).
Obstoječi centri, ki ponujajo tovrstne storitve, težko sledijo inovacijam na področju svetlobnih terapij, ki vse bolj napredujejo.