Pigmentni madežiS tretmajem odpravljanja pigmentacije dosegamo estetsko izboljšanje kvalitete kože za bolj zdravo in enakomerno polt.

Nakopičen melanin vsrka svetlobo, zaradi katere pigmentni madeži najprej potemnijo, nato se odluščijo. Z vsakim obiskom polt postaja bolj enakomerna.

Kako pigmentacija ali pigmentni madeži nastanejo?

Vsi si želimo lepe in gladke kože brez znamenj in posledic staranja. Žal staranje kože, naravni pigment, ki ga imamo v koži, in izpostavljenost vremenskim in drugim vplivom kožo sčasoma spremeni. Na njej se pogosto pojavijo starostne pege, ki so enakomerno obarvane lise rjavkaste barve. Najpogosteje se pojavijo na hrbtni strani dlani, na podlahti, na obrazu in dekolteju, se pravi na najbolj izpostavljenih predelih telesa. Njihov nastanek je odvisen od tipa kože in izpostavljenosti UV-sevanju. Pojavljati se začnejo kmalu po štiridesetem letu, včasih pa tudi že prej, predvsem zaradi hormonskih motenj, kot sta nosečnost in uživanje kontracepcijskih sredstev. Po nekaterih podatkih naj bi kar 90 odstotkov prebivalstva, starejšega od šestdeset let, imelo manj ali več pigmentnih madežev.

Poleg prekomerne izpostavljenosti UV-žarkom in hormonskih motenj lahko na nastanek pigmentnih madežev vplivajo tudi staranje kože, zdravila (na primer antibiotiki, kot je tetraciklin, preparati proti povišanemu sladkorju v krvi, šentjanževka), dišave (na primer bergamotno olje), brazgotinjenje po vnetjih (na primer akne).

Čeprav pigmentni madeži v večini primerov niso nevarni, pa so lahko z estetskega vidika sila moteči, zato je potreba po njihovem odpravljanja iz generacije v generacijo večja.

Kako odpravljamo pigmentacijo z Nomasvello tehnologijo?

Intenzivna pulzirajoča svetloba Nomasvello tehnologije se absorbira izključno v celice, ki vsebujejo prekomerne koncentracije pigmenta (melanina) in uniči pigmentna zrnca, ki najprej potemnijo, nato pa se odluščijo. To ne uniči okoliških tkiv in ne odstrani normalne barve kože. Svetlobne impulze, ki jih oddaja IPL tehnologija, občutimo kot rahlo nelagodje, vendar za večino ljudi ni preveč neprijetno. Dosežemo lahko približno 95% zmanjšanje pigmentacije pri starostnih pegah in sončnih pegah. Materina znamenja žal niso tako predvidljiva, saj se pri njih stopnja posvetlitve lahko spreminja. IPL tehnologija se ne uporablja za dermatološko sporne madeže in za izrastke ali druge globlje pigmentne strukture.

Cena laserskih storitev

Odstranjujemo lahko posamične večje lise ali številne manjše, komaj opazne lise, ki dajejo koži starikav videz. Do neke mere lahko načeloma vplivamo tudi na pomlajevanje kože ter zmanjšanje por in tako omogočimo mladostnejši videz kože. Glede na predel, ki ga tretiramo, je potrebnih običajno tri do pet obiskov v razmaku dveh tednov. Število obiskov je lahko tudi večje, saj je tretmaje potrebno izvajati, dokler pigmentni madeži ne zbledijo.

Kakšna je cena odpravljanja pigmentacije in katere predele lahko tretiramo?

Navedena cena je 39€ po predelu in velja za posamezen predel/obisk. Naenkrat lahko delate več predelov. Izbirate pa lahko med naslednjimi predeli:

  • obraz
  • vrat
  • dekolte
  • zapestja
  • drugo po dogovoru.
REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA

Pridružite se več kot 1.000.000 zadovoljnim strankam. Zaupajte številki 1.

Rezervirajte si svoj termin za brezplačni poskusni tretma.
REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA
Odpravljanje pigmentacije

Čiščenje je prvi korak do popolne kože

Izbirate lahko med različnimi vrstami globinskega čiščenja kože, ki ga lahko kombinirate z  vrstami tretmajev z LED ali IPL tehnologijo za različne tipe kože.

Odpravljanje pigmentacije

Kakšen je moj tip kože?

Na podlagi analize kože, ki jo izvedemo z Woodovo lučko, lahko strankam ponudimo tretmaje, ki so individualno prilagojeni specifičnim potrebam njihove kože.

Odpravljanje pigmentacije

Želim izboljšati svoj rezultat

Specializirani profesionalni kozmetični izdelki, ki dopolnjujejo in dodatno izboljšajo učinek Nomasvello tretmajev. Najsodobnejše linije kozmetike za vsak tip kože.