Pravilnik o varovanju zasebnosti

Splošno o zasebnosti

Nosilec franšize Nomasvello Slovenija Hermosa d.o.o., Planinska 25, 8290 Sevnica (v nadaljevanju nosilec franšize Nomasvello Slovenija) spoštuje zasebnost vsakega posameznika, ki obišče naše spletne strani. Zagotavljamo vam, da bomo vaše osebne podatke, pridobljene preko naših spletnih strani, ali pri poslovanju z vami, zlasti preko telekomunikacijskih sredstev, zbirali, obdelovali, varovali in hranili skladno z veljavno evropsko zakonodajo (Splošno uredbo o varstvu podatkov – GDPR) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu) ter določili tega Pravilnika o varovanju zasebnosti. Pogoji varovanja zasebnosti opisujejo načine zbiranja in kasnejše uporabe podatkov v različne namene. Stran, ki jo trenutno obiskujete, je ena od spletnih strani, namenjenih splošni javnosti.

Osebni podatki uporabnika

Posredovanje podatkov na spletnih straneh Nomasvello Slovenija ni obvezno za uporabo le-teh. Nomasvello Slovenija bo na svojih spletnih straneh zbirala podatke posameznikov (npr.: ime, priimek, naslov, telefonska, elektronski naslov, davčna številka in podobno) le, če bodo ti posredovani prostovoljno. V kolikor se boste odločili, da nam boste svoje osebne podatke posredovali, jih lahko uporabimo v naslednje namene, razen če za posamezni primer ni določeno drugače. Namen shranjevanja in obdelovanja posredovanih podatkov je boljše razumevanje vaših želja in potreb ter s tem izboljšava naših storitev in proizvodov. Nosilec franšize ali druge pravne osebe, ki delujejo v imenu Nomasvello, lahko uporabijo te podatke za promocijske in oglaševalske namene (npr.: za vzpostavitev stika z vami).

Analitične podatke, iz katerih niso razvidni osebni podatki, ampak samo način dostopa do spletne strani (spletni brskalnik, računalniški operacijski sistem, spletna stran dostopa itd..) se zbira preko spletnih orodij, kot je npr. Google Analytics, pa se lahko posredujejo tretjim osebam in se zbirajo tudi brez postopka registracije. Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali tržili tretjim osebam zunaj sistema Nomasvello. Vaše podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naših spletnih strani, po telekomunikacijskih kanalih ali na kakršenkoli drug način, skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. V primeru, da so na naših spletnih straneh objavljene povezave na druge spletne strani, ki niso v povezavi z nami, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito vaših podatkov na teh spletnih straneh. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

Otroci do 15 let nam lahko posredujejo osebne podatke preko naših spletnih strani ali drugače samo z dovoljenjem (privolitev ali odobritev) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov).

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, pridobljenih na navedenih spletnih mestih, je franšizni sistem Nomasvello pod vodstvom podjetja Hermosa d.o.o., Planinska cesta 25, 8290 Sevnica, Slovenija z elektronskim naslovom info@nomasvello.si.

Pooblaščena oseba za varovanje podatkov

Nosilec franšize Nomasvello Hermosa d.o.o. je imenoval pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki je za vas dosegljiva na elektronskem naslovu info@nomasvello.si.

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Upravljavec se obvezuje, da bo zbrane osebne podatke hranil in uporabljal samo toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali zakonitega interesa, npr. v primeru pošiljanje elektronskih novic – “newsletter”, hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave, pri čemer se zavezujemo, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverjali v rednih časovnih intervalih. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Zbiranje in obdelava podatkov

Posameznik dovoljuje nosilcu franšize Nomasvello Slovenija (upravljavec podatkov), da pridobljene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah in jih uporablja za statistično obdelavo, segmentacijo kupcev, obdelavo preteklega nakupnega vedenja, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, obveščanje kupcev o morebitnih napakah na izdelkih, pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, revij, vabil na dogodke, ki jih organizira Nomasvello Slovenija ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil oziroma, da posredovane podatke uporabi za neposredno trženje.

Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik naslednje pravice:

Pravica dostopa posameznika do osebnih podatkov
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in če se, dostop do osebnih podatkov.

Pravica do preklica privolitve
Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Pravica do popravka
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.

Pravica do izbrisa
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, upravljavec pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati.

Pravica do omejitve uporabe
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da upravljavec omeji obdelavo, kadar posameznik oporeka točnosti podatkov, kadar je obdelava nezakonita in kadar nasprotuje njihovemu izbrisu ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe, kadar vloži ugovor v zvezi z njihovo obdelavo ter kadar upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov
Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru, če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, ki temelji na obdelavi, ki je potrebna zaradi zakonitih interesov upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov.

Pravica do vložitve pritožbe
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko poda pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov neposredno pristojnemu nadzornemu organu, t.j.  pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije na naslovu Zaloška 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

Podatki, ki jih računalnik shranjuje samodejno – piškotki

Piškotki so popolnoma neškodljivi za računalnik in ne hranijo vaših osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne strani in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov.

REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA

Pridružite se več kot 1.000.000 zadovoljnim strankam. Zaupajte številki 1.

Rezervirajte si svoj termin za brezplačni poskusni tretma.
REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA
fotoepilacija

Revolucionarna cena po predelu

Nomasvello je naredil revolucijo na področju IPL laserskih in ostalih svetlobnih storitev z uvedbo enotne uniseks tarife 39€ po predelu. Uživajte v lepotnih tretmajih najvišje kakovosti po najboljših cenah.

Kontraindikacije za lasersko odstranjevanje dlak

Zdravniška podpora in kontraindikacije

Za vašo varnost No+Vello centri razpolagajo s podporo mednarodno priznanih zdravstvenih strokovnjakov. Preverite kontraindikacije.

Laserska depilacija na porjaveli koži

Gladka koža tudi med poletjem

S tehnologijo Sun&Safe lahko sedaj nudimo varno in učinkovito rešitev vsem tistim, ki ste zaradi izpostavljanja soncu morali prekinjati tretmaje trajne laserske depilacije med poletjem.