Če menite, da je običajno odstranjevanje dlak zapravljanje dragocenega časa in ste pripravljeni zavreči britvico, zakaj se ne bi odločili za bolj dolgotrajno rešitev? Dermatološko lasersko odstranjevanje dlak in IPL sta učinkoviti dolgotrajni rešitvi za nadležne dlačice. Pa poznate razliko med IPL in dermatološkim laserskim odstranjevanjem dlak?

Kaj je IPL?

Trajno odstranjevanje dlačic z IPL – intenzivno pulzirajočo svetlobo (590 do 1200nm) poteka po principu neinvazivne selektivne fototermolize. Melanin oz. barvilo v dlačici vpije svetlobo, ki jo oddaja aparat, in jo pretvarja v toploto. Dlačica služi kot prevodnik, ki prenese toploto do mešička in pregreje celice, ki hranijo dlačico oz. omogočajo njeno rast.

Kaj je laser?

Tehnologija za lasersko odstranjevanje dlak uporablja močno koncentrirane valovne dolžine svetlobe, ki prodrejo do lasnega mešička prek melanina. Poznamo več različnih laserjev od ablativnih dermatoloških do kozmetičnih neablativnih. Najbolj razširjeni so ND:YAG laser (1064nm), aleksandritni (755nm), diodni (800-810nm) ter ruby (694nm) in imajo samo eno valovno dolžino.

Razlike med laserjem in IPL -om?

Višje valovne dolžine laserja prodirajo globlje v kožo, zato je po večini lasersko odstranjevanje dlak primerno za močne temne dlačice, ne pa tudi za svetlejše dlačice. IPL oddaja razpršeno svetlobo več valovnih dolžin in tako vpliva tako na globlje in temne dlačice, kot tudi na svetlejše. Laserji so lahko zelo boleči, cenovno neugodni in imajo več stranskih učinkov. Pri večini laserjev je potrebno čez poletje tretmaje prekiniti zaradi daljšega izogibanja soncu. Z novo IPL tehnologijo tretmajev ni potrebno več prekinjati, saj se lahko izvajajo tudi na porjaveli koži. Tako IPL kot tudi laser ne moreta uničiti dlačic z enim obiskom, zato so potrebne ponovitve. Žal pa nobena svetlobna tehnologija ne more odstraniti popolnoma sivih ali belih dlačic, ker svetlobo vsrkava samo melanin, ki pa ga takšne dlačice nimajo.

Katerega izbrati?

Zaključimo lahko, da imata IPL in lasersko odstranjevanje dlak več skupnega kot ne. Za doseganje dobrih rezultatov z visoko mero varnosti morda ni toliko pomembna vrsta aparata kot sama kvaliteta opreme in usposobljenost kadra.

REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA

Pridružite se več kot 1.000.000 zadovoljnim strankam. Zaupajte številki 1.

Rezervirajte si svoj termin za brezplačni poskusni tretma.
REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA
Lasersko odstranjevanje dlak

Revolucionarna cena po predelu

Nomasvello je naredil revolucijo na področju IPL laserskih in ostalih svetlobnih storitev z uvedbo enotne uniseks tarife 39€ po predelu. Uživajte v lepotnih tretmajih najvišje kakovosti po najboljših cenah.

Lasersko odstranjevanje dlak

Zdravniška podpora

Za vašo varnost No+Vello centri razpolagajo s podporo mednarodno priznanih zdravstvenih strokovnjakov. Preverite kontraindikacije.

Lasersko odstranjevanje dlak

Gladka koža med poletjem

S tehnologijo Sun&Safe lahko sedaj nudimo varno in učinkovito rešitev vsem tistim, ki ste zaradi izpostavljanja soncu morali prekinjati tretmaje trajne laserske depilacije med poletjem.