Kakšne so prednosti odstranjevanja dlačic z IPL tehnologijo?

Depilacija z intenzivno pulzirajočo svetlobo (IPL) je danes manj boleča, bolj udobna in cenejša na dolgi rok v primerjavi z vsakodnevnimi metodami odstranjevanja dlačic (voskanje, britje, elektroliza,…). Prav tako ima številne prednosti, kot je regeneracija poškodovane kože, zmanjšanje vraščanja dlačic in luščenja kože, ki se pojavi zaradi uporabe voska ali britja. Tehnologija IPL ponuja neinvaziven način za odstranjevanje dlačic in dolgotrajne rezultate. Za razliko od fiksnih dolžin laserja, je z IPL-om možno izbrati vrsto spektra, da bi: • Prilagodili valovno dolžino glede na barvo kože in dlačic. • Zagotovili učinkovito odstranjevanje dlačic glede na njihovo gostoto in debelino.

Ali Nomasvello IPL tehnologija oddaja UV žarke?

Nomasvello IPL tehnologija je zelo varna tehnologija z zanemarljivi stranskimi učinki, kot so rahla rdečica in suhost kože, in ne oddaja UV žarkov.

Kakšna je razlika med laserjem in IPL-om?

Fotoepilacija in fotopomlajevanje se izvajata s pomočjo svetlobe. Na razpolago sta dve tehniki: laser in Intense Pulse Light (IPL). Glavna razlika med obema metodama je, da je IPL, glede na to da gre za novejšo tehnologijo, primeren za širšo paleto barv kože in dlačic.

Prav tako kot depilacija z dermatološkim laserjem, nudi dolgotrajne rezultate.

Za razliko od fiksne dolžine laserja je z IPL tehnologijo mogoče izbirati med širšim razponom svetlobe, ki omogoča: • Prilagajanje svetlobne dolžine glede na barvo kože, dlačic in debeline dlačic za vsako posamezno stranko. • Učinkovito izvajanje tretmajev na večini barv kože, dlačic, od najtanjših do najdebelejših.

Druga bistvena prednost IPL tehnologije je, da so tretmaji neboleči, prijetni in mnogo cenejši od laserja.

Ali s tem dokončno odstranim dlačice?

Fotoepilacija z IPL tehnologijo predstavlja praktično neboleč tretma in v večini primerov se lahko odstrani 80 do 85% vseh dlačic. Dlačice, ki se po zaključeni terapiji (število tretmajev je odvisno od vsakega posameznika) ponovno pojavijo, rastejo počasneje in so veliko tanjše, tako da se lahko odstranijo z enim obiskom. Priporočajo se občasni tretmaji za vzdrževanje doseženega rezultata (enkrat do dvakrat na leto).

Koliko tretmajev potrebujem?

Število tretmajev je odvisno od tipa kože, barve in debeline dlačic, predela telesa, spola in starosti stranke ter hormonskega statusa.

Fotoepilacija je učinkovita samo v eni izmed treh faz rasti dlačic in sicer v anageni fazi, ko je dlačica »vsajena« v mešičku. V tem primeru dlačice igrajo vlogo prevodnika, ki prenaša toploto do mešička in uniči celice, ki ga hranijo. V naslednjih dveh fazah, telogeni in katageni, fotoepilacija ni učinkovita, saj so se dlačice že ločile od svojega mešička in tudi če jih sežgemo, to ne bo vplivalo na omenjene celice.

V vsakem delu našega telesa so dlačice različne, tudi če se nahajajo na istem predelu. Lahko se nahajajo na površini ali globlje, lahko so svetlejše ali temnejše, lahko so v porah z več ali manj žlezami, tako lojnimi kot znojnimi. To pomeni, da imamo na vsakem predelu našega telesa dlačice, ki se lažje ali težje odstranijo.

Toplota uniči mešiček dlačic, ki ostanejo v mešičku približno en do tri tedne po opravljenem tretmaju in nato same odpadejo. V tej fazi dobite občutek, da dlačice še vedno normalno rastejo, vendar jih bo 30 do 40% odpadlo. Sčasoma bodo dlačice popolnoma uničene, pore pa prazne in čiste.

Na začetku so potrebni tretmaji z enomesečnim zamikom, kasneje pa so potrebni daljši razmaki, saj bodo oslabljene dlačice potrebovale več časa, da zrastejo. Rezultati so vidni že po prvem obisku.

Kako pogosti so tretmaji?

Časovni razmiki med tretmaji so različni za vsakega posameznika. Praviloma je časovni razmik med prvim in drugim obiskom 4 tedne, potem se pa ta razmik povečuje z vsakim naslednjim obiskom. Npr: tretma za noge je lahko po četrtem obisku enkrat na 8 tednov, ker se zaradi še aktivnih vendar oslabljenih mešičkov rast dlačic zelo upočasni.

Kako lahko odstranjujem dlačice med tretmaji?

Da bi ustrezno opravili odstranjevanje dlačic z našimi IPL aparati, je potrebno skrajšati dlačice na dolžino 1 do 3 mm, da se lahko svetloba absorbira preko melanina v dlačici in nam služi kot prevodnik do mešička dlačice. To pomeni, da melanin vpije svetlobo, jo prenese do mešička, kjer se pretvori v toploto in uniči celice, ki hranijo dlačice. Z uničenjem teh celic dlačice odmirajo in izpadajo. Zato dlačic med tretmaji ne smete puliti, saj v tem primeru koreninica ni prisotna in tretma ne bo učinkovit. Odstranjujete jih lahko samo površinsko – torej z britjem ali depilacijsko kremo.

Ali je ta metoda primerna za vse predele telesa?

Dlačice lahko odstranjujemo na vseh predelih telesa razen sluznice, okrog slušne odprtine, v nosu in neposredno v bližini oči (obrvi in pod obrvmi).

Koliko časa traja vsak tretma?

Odvisno od predela telesa, ki ga tretiramo. Cele noge lahko trajajo do uro in pol, pazduhe 15 minut, zgornja ustnica pa le nekaj minut.

Kakšne so kontraindikacije?

Za večino strank je tretma fotoepilacije primeren, vendar obstaja nekaj kontraindikacij, ko tretma ni priporočljiv: • nosečnost, dojenje • fotosenzitivna zdravila • kožne bolezni • oslabljen imunski sistem • kožni rak • motnje strjevanja krvi • fotodermatoza (alergija na sonce) • tetovaže in mikropigmentacija (permanentni make-up)

Za vašo varnost centri No+vello© razpolagajo s podporo zdravstvenih strokovnjakov.

Ali se lahko pojavijo stranski učinki?

V nekaterih primerih se lahko pojavi rdečica na tretiranem predelu, ki izgine v roku nekaj ur. Priporočamo uporabo hidroaktivne emulzije No+Vello, ki je bistvenega pomena za pripravo in nego kože zaradi svojega pomirjajočega, vlažilnega, antiseptičnega in antibiotičnega učinka na kožo. Stimulira regeneracijo novih celic in daje koži naraven sijaj. Poleg tega vsebuje visok zaščitni faktor in povečuje tvorbo kolagena.

Ali je fotoepilacija boleča?

Naši aparati so opremljeni z najnaprednejšim ohlajevalnim sistemom Sub Zero Intense, ki daje občutek lokalne anestezije, zato lahko rečemo, da gre praktično za neboleč tretma.

Zakaj takšna cena?

Koncept No+Vello je osnovan na podlagi specializacije z najmodernejšo tehnologijo. Pred uvedbo blagovne znamke No+Vello se je IPL trajna depilacija v večini primerov ponujala kot del ponudbe v kozmetičnih centrih, frizerskih salonih, kliničnih centrih itd.

Ravno zaradi specializacije na sistemih IPL vam lahko ponudimo varno in kvalitetno storitev po najboljših cenah na tržišču. Trajno odstranjevanje dlačic je tako lahko dostopno vsakomur. To kar privarčujemo mi, delimo z vami. Več kot 1000 No+Vello centrov v svetu je več kot prepričljiv dokaz temu.

Je fotoepilacija primerna za moške?

Vabimo vse stranke moškega spola, da preizkusijo naše storitve in se sami prepričajo v njihovo kakovost. Novi trendi kažejo na to, da vse več moških išče to vrsto storitve. Vas moti poraščen hrbet ali prsi? Si želite olajšati skrb za higieno pazduh? Oglasite se v našem centru in svetovali vam bomo brezplačno.

Kaj je to fototip kože?

Občutljivost posameznikove kože na sonce oz. UV-sevanje je odvisna od vsakega posameznika. Osebe s svetlo kožo sonce hitreje opeče, poleg tega so bolj dovzetne tudi za kronične okvare zaradi UV žarkov, kot sta kožni rak in fotostaranje kože. Osebe s temnejšo kožo, npr. Arabci, Indijci in Afričani, imajo zelo dobro naravno zaščito pred soncem.

Ameriški dermatolog Fitzpatrick je razvil model »fototipa« kože kot pripomoček za oceno posameznikove občutljivosti na sonce in UV žarke. Glede na reakcijo nezaščitene in predhodno neosončene kože na prve pol ure opoldanskega poletnega sonca ter sposobnost kože, da na soncu porjavi, ločimo šest fototipov. Posamezniki z najobčutljivejšima fototipoma I in II so praviloma zelo svetlopolti, imajo rdeče ali svetle blond lase, pege, svetle oči in jih sonce vedno opeče, če se ne zaščitijo.

Ali moram prekiniti tretmaje med poletjem?

Pri nas NE! Sun&Safe tehnologija omogoča izvedbo tretmajev odstranjevanja dlačic na varen in učinkovit način tudi med poletjem na porjaveli koži, zato lahko začnete s tretmaji kadarkoli.

 

 

Kakšna je razlika med LED in IPL nego obraza?

IPL LED
Zrela koža Mlajša koža
Visoka raven energije Nižja raven energije
Celična »agresija« Celična »stimulacija«
Ni primerna za fototipe V&VI Primerna za vse tipe kože
Globoka agresivna terapija Blažja terapija v vrhnjih plasteh kože