Lasersko odstranjevanje dlakFotoepilacija je trajno odstranjevanje dlačic z uporabo svetlobe.

Fotoepilacija (trajna depilacija) temelji na načelu selektivne fototermolize. Svetloba (foto), ki se aplicira na kožo, se pretvori v toploto (termo) in selektivno uniči (liza) tvorbe celic za rast dlačic. Melanin v dlačici absorbira svetlobo in jo prenese do mešička, kjer s toploto uniči celice, ki hranijo dlačico. Z uničenjem teh celic dlačice počasi odmirajo in odpadajo.

Kako začeti?

Prvi korak je pogovor s stranko, kjer se na podlagi izpolnjenega vprašalnika oceni ustreznost tretmaja. Obenem se opredelijo predeli za tretma, fototip kože in barva, gostota ter debelina dlačic. Tako se določijo optimalne nastavitve za izvedbo tretmaja individualno za vsakega posameznika. Vedno preverimo zdravstveno stanje posamezne stranke in morebitne kontraindikacije. Na koncu brezplačnega poskusnega tretmaja se izvede test na manjšem delu želenega predela za ugotavljanje odzivnosti in preverjanju prisotnosti alergij. Brezplačni poskusni tretma lahko rezervirate v kateremkoli izmed naših 14-ih specializiranih Nomasvello centrov v Sloveniji.

Kako tretmaji trajne depilacije potekajo?

Ker je dlačica ključnega pomena za uspeh tretmaja, je idealna dolžine le-te 1 do 3 mm. Fotoepilacijo lahko izvajamo na vseh predelih telesa razen okrog oči, v ušesu in nosu. Na začetku so tretmaji (odvisno od predela) 5 tednov narazen. Potem pa se ta časovni razmak daljša. Dlačic je z vsakim obiskom manj, so tanjše in počasneje rastejo. Trajna depilacija z Nomasvello tehnologijo je primerna tako za moške kot za ženske. Zaradi tega smo tudi oblikovali enotno uniseks ceno po predelu, ki se ne spreminja ne glede na spol, velikost ali poraščenost. Kontraindikacije in priporočila pred in po fotoepilaciji preverite na spodnji povezavi.

Nomasvello laserska depilacija faze rasti

Kaj lahko pričakujem?

Število tretmajev je odvisno od tipa kože, barve in debeline dlačice, predela telesa, spola in starosti stranke, kot tudi hormonskega statusa. Izvajamo jo lahko na vseh predelih telesa razen okrog oči, v ušesu, v nosu in preko tetovaže.

Trajna depilacija je učinkovita samo v eni izmed treh faz rasti dlačic in sicer v anageni fazi, ko je dlačica »vsajena« v mešičku. V tem primeru dlačice igrajo vlogo prevodnika, ki prenaša toploto do mešička in uniči celice, ki ga hranijo. V naslednjih dveh fazah, telogeni in katageni, fotoepilacija ni učinkovita, saj so se dlačice že ločile od svojega mešička in tudi če jih tretiramo, to ne bo vplivalo na omenjene celice.

Na vsakem delu našega telesa so dlačice različne, tudi če se nahajajo na istem predelu. Lahko se nahajajo na površini ali globlje, lahko so svetlejše ali temnejše, lahko so v porah z več ali manj žlezami, takoj lojnimi kot znojnimi. To pomeni, da na vsakem predelu našega telesa imamo dlačice, ki se lažje ali težje odstranijo.

Toplota uniči mešiček dlačice, ki ostanejo v mešičku še približno en do tri tedne po opravljenem tretmaju in nato same odpadejo. V tej fazi dobite občutek, da dlačice še vedno normalno rastejo, vendar jih bo že po prvem obisku 60 do 80% odpadlo. Sčasoma bodo dlačice popolnoma uničene, pore pa prazne in čiste.

 

Kakšne so prednosti Nomasvello tehnologije?

Naši centri razpolagajo z najsodobnejšo tehnologijo zadnje generacije z intenzivnim hlajenjem Sub Zero Intense za zmanjševanje občutka toplote in zagotavljanje visoke varnosti tretmaja. Sun&Safe tehnologija pa nam omogoča izvajanje tretmaja na varen in učinkovit način tudi na porjaveli koži v vsakem letnem času in brez daljšega izogibanja soncu, kar je z ostalimi IPL ali laserskimi tehnologijami bilo skoraj nemogoče.

Trajna depilacija z IPL tehnologijo predstavlja praktično neboleč tretma in v večini primerov se z nekaj ponovitvami lahko odstrani 80 do 90% vseh dlačic. Dlačice, ki se sčasoma lahko zopet v manjšem številu pojavijo, rastejo počasneje in so veliko tanjše, tako da se lahko odstranijo z enim obiskom. Priporočajo se občasni tretmaji za vzdrževanje doseženega rezultata (enkrat do dvakrat na leto).

Uspeh tretmaja izboljšamo z uporabo hidroaktivne emulzije No+Vello© za obraz in telo, ki je trenutno edina profesionalna krema za nego pred in po laserski IPL depilaciji.

REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA

Pridružite se več kot 1.000.000 zadovoljnim strankam. Zaupajte številki 1.

Rezervirajte si svoj termin za brezplačni poskusni tretma.
REZERVIRAJ BREZPLAČNI POSKUSNI TRETMA
fotoepilacija

Revolucionarna cena po predelu

Nomasvello je naredil revolucijo na področju IPL laserskih in ostalih svetlobnih storitev z uvedbo enotne uniseks tarife 39€ po predelu. Uživajte v lepotnih tretmajih najvišje kakovosti po najboljših cenah.

Kontraindikacije za lasersko odstranjevanje dlak

Zdravniška podpora in kontraindikacije

Za vašo varnost No+Vello centri razpolagajo s podporo mednarodno priznanih zdravstvenih strokovnjakov. Preverite kontraindikacije.

Laserska depilacija na porjaveli koži

Gladka koža tudi med poletjem

S tehnologijo Sun&Safe lahko sedaj nudimo varno in učinkovito rešitev vsem tistim, ki ste zaradi izpostavljanja soncu morali prekinjati tretmaje trajne laserske depilacije med poletjem.